5 variáció karácsonyi ajándékra

2013. december 9. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Ajánló Egyéb Gyereknevelés Önismeret

Gondolkodtam rajta, hogy kell-e ilyen poszt vajon, de aztán elolvastam a könyvet, amit a lányomnak még sok évvel ezelőtt vettem meg azzal a felkiáltással, hogy majd ha elég nagy lesz hozzá, akkor megkapja. Most az 5. születésnapjára megkapta a könyvet, és mikor este elolvastam neki végig a könnyeimmel küzdöttem annyira csodálatos az egész úgy, ahogy van. Ezért úgy gondolom, megéri, hogy egy kis reklámot csináljak neki. Félreértések elkerülése végett: semmilyen anyagi érdekem nem fűződik az itt bemutatott dolgokhoz :)

Szóval lányoknak kb. 5 év felett szívből ajánlom Boldizsár Ildikó Királylány születik c. könyvét. Elragadó a történet művészi illusztrációval, és mély bölcsességet közvetít úgy, hogy közben nincs kioktató, tanítgató béna felhangja. Szívből ajánlom, szerintem minden kislány csak gazdagodik általa. Létezik a párja is, fiúknak, annak Királyfi születik a címe. Bevallom ezt nem olvastam, tekintve, hogy lányaim vannak, de az interneten nagyon jó dolgokat írnak róla, pl. itt. Próbáltam árak után is kutatni kicsit, ha jól látom, akkor a fiús verzió itt a legolcsóbb, a lányoknak való pedig itt.

Ezek a csodálatos könyvek kiváló ajándék a gyermekeinknek.

image_gallery

És mi a helyzet a felnőttekkel?

Szívből ajánlom Marshall Rosenberg könyvét, A szavak ablakok vagy falak címmel, ez a jelenleg magyarul elérhető legalapabb könyv az erőszakmentes kommunikációról. Ha valakit sikerül elindítani vele egy jobb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet felé, akkor már megérte. Nyilván egy könyv nem elég ahhoz, hogy az életünk megváltozzon, de kezdetnek nem rossz. Ha jól látom most épp itt a legolcsóbb.

Nekem van egy másik kedvenc EMK-s könyvem is, amit általában mindenkinek ajánlok a témában, szerzője Thomas D’Ansembourg, a címe: Elég a kedvességből, legyél igaz! – amit a címe miatt kevésbé ajánlok karácsonyra, nehogy sértődés legyen belőle :) De azért ha valaki megkérdi tőled mit szeretnél karácsonyra, akkor a saját listádra vedd fel ezt is, igazán nagyon jó könyv, sokat lehet belőle tanulni, és úgy láttatja az erőszakmentes kommunikációt, ahogy azt én is ismerem: nem mint kommunikációs modellt, hanem mint egy módot, ahogy az életet, a kapcsolatainkat és saját magunkat szemléljük. Azt hiszem most épp itt a legolcsóbb.

Önismeret fejlesztésre és egymás jobb megismerésére pedig egy társasjátékot szeretnék figyelmetekbe ajánlani, amit én tavaly kaptam karácsonyra, és azóta nagyon jó tapasztalatokat szereztem vele. A játék neve Identity, egy önismereti társas 15 éven felülieknek, inkább felnőtteknek. Azt hiszem itt a legolcsóbb.

Az árakért nem merek felelősséget vállalni, érdemes neked is utánanézni, én hirtelen ezeket találtam a legolcsóbbnak.

Most te jössz! Te mit ajánlanál nekünk? Van egy jó könyved, társasod, bármid, ami érdekelné az olvasókat? Oszd meg itt, hátha valakinek pont az adja a jó ötletet!

Szeretetben gazdag ünnepi készülődést kívánok!

Hozzászólások

Szólj hozzá!