Boldog Új Évet Kívánok!

2014. január 1. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Egyéb Önismeret

Még meg sem szoktam, hogy 2013 van, már 2014-be fordult.. 

Mindenkinek szeretetben és kiegyensúlyozott kapcsolatokban gazdag boldog új évet kívánok!

Szeretném, ha minden alkalommal, amikor azt mondod valakinek, hogy boldog új évet, akkor átgondolnád, hogy te magad mivel járulhatnál ahhoz hozzá, hogy a másiknak valóban boldogabb legyen az új év! Lehet, hogy több figyelemre vágyna, és te ezt meg tudod (ás akarod) adni neki? Lehet, hogy kevés emberséges kapcsolata van, és neked van kedved ápolni vele közelebbi kapcsolatot? Vagy vajon van bármi, amit tehetsz érte, amit szívesen meg is teszel? Akkor tedd meg! Közösen teremtjük a napokat olyanokká, amilyenek – miért ne lehetne ebben tudatosságra törekedni?

new-years-day-234805_640

Ugyanígy magaddal is szeretettel bánj az új évben, és tudatosan tegyél magadért, azért, hogy boldogabban teljenek a hétköznapok és az ünnepi pillanatok egyaránt.

Gyermekkoromban legalább heti szinten hallottam a szeretett nagymamámat egy verset idézni, aminek egy részletét szeretném megosztani veled, mert azt hiszem nekem személyiség formáló ereje volt az életemben:

Úgy tekints az emberekre,

Hogy a föld se jó, se ferde;

Se gyönyör, se bú tanyája,

Csak magadnak képe, mása.

Ki sóhajtoz, ki mulat.

A világ csak – hangulat.

 

A vers Reviczky Gyula Magamról c. munkája, és az utolsó két sorra szeretném felhívni a figyelmed. 

 

Minél többet foglalkozom erőszakmentes kommunikációval, és minél többet gyakorlom az életemben az empátiát, annál inkább meg vagyok győződve ennek a két sornak az igazáról. 

 

Bármi történhet velem vagy veled, attól függ az életre gyakorolt hatása, hogy miként ítéljük meg a dolgot: nem az emberek miatt vagyunk dühösek, hanem amiatt, amit a tetteikről gondolunk. Miért ne figyelhetnénk akkor oda arra, hogy feldolgozzuk az élményeinket, és helyükre tegyük a gondolatainkat? Egy picit több odafigyelés, tudatosság és gyakorlás, és olyan életet tudunk magunknak teremteni, amilyet szeretnénk! Ebben segít nekem az erőszakmentes kommunikáció. 

 

Kívánok nektek jó munkát az új évben, és ha van kedved hozzá, akkor oszd meg velem azt, hogy én mivel járulhatnék hozzá ahhoz, hogy a lehető legtöbb segítséget adjam ehhez! (Emlékszem, hogy két kérés már volt: hogyan lehet meghallani ami nem hangzott el, és a gyerekek “hiszti jelenségének” kérdésével kapcsolatos poszt, ezeket nem felejtettem el!) Ha van más, amivel kapcsolatban szívesen olvasnád a véleményem, akkor privátban és kommentben is szívesen olvasom! 

 

 

Hozzászólások

Szólj hozzá!