Ennek ne dőlj be!

2014. április 17. Írta: Rádó Zsófia 3 hozzászólás
Kategóriák: Gyereknevelés Önismeret

Mennyire szoktad magadra venni a kritikát? Mondjuk mikor az anyósod azzal jön, hogy nem jól csinálod, vagy a párod azzal, hogy ne legyél már olyan okos, vagy anyukád azzal, hogy ezek a mai hülyeségek… ?

Azt hiszem anyaként elkerülhetetlen az, hogy kritikát kapjunk a nyakunkba. Ha kendőzöl akkor azért, ha babakocsizol akkor azért, ha tápszerezel azért, ha sokáig szoptatsz, akkor azért. Ha szülés után tornázni kezdesz, akkor azért, ha minden percet pihenésre fordítasz, akkor azért, ha játszóházba mentek akkor azért, ha játszótérre akkor azért.

Mindenkinek megvan a véleménye, és mindenki fontosnak tartja a véleményét megosztani.

hands-105455_640

Vajon azért van-e így, mert ők azt hiszik, hogy te rossz anya vagy? Azt hallom, hogy leginkább ilyesmi érkezik meg belőle: ő okosabbnak hiszi magát, nem bírja ki, hogy ne szóljon bele, azt hiszi mindenkinek úgy kellene táncolni, ahogy ő fütyül…

Pedig valójában nem ez van.

Ő abban hisz, amit elmond. Szerinte az a létező megoldások legjobbja – és mivel szeret (téged, a gyerekedet, a családodat) fontos neki, hogy megossza veled a létező megodások legjobbját. Szeretné, ha jó döntéseket hoznál, szeretné, ha hozzájárulhatna az életed szebbé tételéhez.

A te dolgod ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy emlékeztesd magad: a kritika mindig egy kielégületlen szükséglet tragikus kifejeződése. Vajon mi élhet a szívében, mire lenne szüksége? Próbáld megtippelni! 

És soha, de soha ne felejtsd el: a kritika nem rólad szól, hanem a legbensőbb énjének egy tragikus segélykiálltása – ami nem képes más hangon megszólalni. Segíts neki (és főleg magadnak) azzal, hogy lefordítod!

Hozzászólások

 1. Andi

  Szia!

  Szavaztam ;)
  De nem nepszeruseited a lehetoseget masoknak? ;)

 2. Rádó Zsófia

  Szia!
  Az Év Anyavállalata versenyre gondolsz? Hol kellene népszerűsítenem szerinted? Szivesen fogadok ötleteket, nem vagyok egy nagy szavazat gyűjtő.. :)

 3. Andi

  ;)
  Pl ide is felteheted a szelere, esetleg par szo erejeig egy rovid cikkben.
  A facebook oldaladon minden nap berakod a szavazasra buzditast linkkel es infoval, hogy all a szavazas.
  Sot, jut eszembe, ha van hirleveled, abba is be lehet szoni valahova

  Szurkolok neked! ;)

Szólj hozzá!