10 tipp a napi teendő listád kiegészítésére

2014. április 18. Írta: Rádó Zsófia 2 hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Megvan már, hogy miket kell ma intézned, hogy teljes legyen a nap?

Szeretnék egy listával segíteni, nehogy valami fontosat elfelejts!  ;-)

Menj végig az alábbi pontokon, és törekedj mindet megélni a mai napban: magadért, és azért, hogy este egy jobb nap emlékével menj aludni!

1. Reggel felébredve indítsd bizakodva a napot! Még az ágyban képzeld el, hogy mennyi remek dolog vár még ma rád!

2. Készülődés közben törekedj a türelemre, mert a kapkodás általában hosszabbítja és örömtelenné teszi a készülődést.

checklist-153371_640

3. A gyerekektől mindig szeretetben köszönj el: az ő életükre a te derűd sugárzik, ha a mosolyodat adod nekik, akkor az egész napra elkiséri őket.

4. Ha dolgozol, akkor csak a munkával foglalkozz. Fókuszálj, mert különben elúszik az időd, energiád! 

5. Ha nem megy amit elterveztél, akkor nézz rá a helyzetre: mit tehetnél most? Lehet, hogy inspirációra vagy feltöltődésre vágysz? Tegyél valamit a szükségletedért, és ne hagyd magad lenyomva!

6. A munka végeztével tedd le a dolgod! A gyerekek magukra veszik azt, ha akkor is dolgozol, amikor akár velük is lehetnél – könnyen gondolják azt, hogy ők nem elég jó társaság.

7. Beszélgess otthon mindenkivel, kérdezd meg milyen napja volt! Egy egyszerű nyitott kérdés és az értő figyelem olyan dolgokat is felszínre tud hozni, amit amúgy nem jönne fel magától.

8. Mesélj! Ne teljen el úgy este, hogy nem mondasz mesét a gyerekeknek, mert a mesékkel készíted fel őket leginkább az életre: abból tanulják meg azt, hogy sárkányok igenis vannak, de a sárkányokat – akár egy kehes lóval és egy adag hamuba sült pogácsával- le lehet győzni! Ez pedig a legfontosabb tanulnivaló gyerekkorban!

9. Ha a picik alszanak, akkor szánj időt a párodra, éld meg a társ szerepedet is. Mert anyák és apák vagyunk, de társak is – amit sokan elfelejtenek.

10. Lefekvéskor pedig szánj rá pár percet, hogy átgondolod, hogy milyen napod volt, idézz fel legalább három dolgot, amiért hálás lehetsz, amit jól csináltál, ami miatt ma reggel is érdemes volt felkelned!

Szerinted mivel lenne érdemes kiegészíteni a listát?

Hozzászólások

  1. Feri

    9-es pont nagyon igaz. Nők sokszor csak szaporító eszköznek keresik a férfit.

  2. Rádó Zsófia

    Hallom a fájdalmat a kommentedben, mikor ezt írod, akkor talán csalódott és magányos vagy, és odafigyelésre, törődésre vágynál?

Szólj hozzá!