5 kérdés, amit tegyél fel magadnak még ma!

2014. február 14. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Szoktál megállni néha napján azért, hogy ránézz az életedre – a dolgaidra? Szerintem ne hagyd elmenni magad mellett az életet, hanem rendszeresen nézz szembe vele és magaddal, ezáltal tudsz majd előbbre lépni.

A megfontolásra javasolt kérdéseim mára:

1. Elégedett vagyok?

Hétköznapi érzés, remélem jelen van az életedben! Még ha úgy is látod elsőre, hogy persze, akkor is merengj el rajta egy kicsit: mi jut még eszedbe? Van mondat, ami úgy folytatódik, hogy elégedett vagyok, csak…? Ezeket ne hagyd elsikkadni! Nézz rá, mi az, ami jobbá tehetné az életedet, és nézd meg azt is, hogy mi a legkisebb lépés, amit még ma megtehetnél azért, hogy közelebb kerülj hozzá!

2. Jó kapcsolatot ápolok azokkal, akik nekem fontosak?

Ne felejtsd el, hogy abban, hogy “neked fontosak” te magad is benne vagy! Ugye nem szoktad feladni az álláspontod a béke kedvéért? Ugye tekintettel vagy a szeretteid érzésére is? Ha mindez még nem megy együtt, akkor itt az ideje változtatni! Szeresd a körülötted élőket, és magadat is, ez a boldogság útja.

3. Mindent megtettem, hogy elérjem az álmaimat?

Sokszor van, hogy végül azért nem lépünk az álmaink felé, mert már az első lépés előtt feladjuk, vagy nekiállunk, de túl könnyen feladjuk… Készíts tervet, bontsd le apró lépésekre a célt, hogy elérhető legyen! Ne felejtsd el, hogy a kudarc, az nem a siker ellentéte, hanem a siker alkotóeleme.

Nem kell rögtön a szakadék túloldalán lenni. Elég, ha ma is teszel valamit azért, hogy közelebb legyél a szakadék túloldalához, mint tegnap voltál.

4. Mindig kimondtam-e, hogy köszönöm akkor, amikor hálás voltam?

Kimondani, hogy köszönöm – semmibe nem kerül. De hallani, hogy valaki élete szebb lett azért, mert én éltem – ez mámorító érzés tud lenni. Ne fukarkodj a köszönettel! Mondd ki, ha valakinek hálás vagy, magadnak is – és a közös öröm lesz a jutalma.

5. Megmutattam magam a világnak?

Ismernek téged az emberek? Nem a neved, a címed vagy az iskolai végzettséged – ezek adatok, amik nem határoznak meg téged. Hogy mi él a szívedben – ezt látják?

Ki tudod mondani, hogy félek, szomorú vagyok, vagy csalódtam? El tudod mesélni, hogy örülsz, feldobott vagy és szárnyal a lelked? El tudod mesélni, hogy mi él a szívedben?

A valódi kapcsolódáshoz az érzéseken keresztül vezet az út, mutasd meg magad, mondd ki hogy vagy, mi van veled, ki vagy valójában!

Hozzászólások

Szólj hozzá!