A bátorság bölcsője

2014. április 23. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Mit csinálsz akkor, ha valami nem sikerül? Az a típus vagy, aki nem próbálja újra, mert személyes kudarcnak éli meg ha valami nem sikerül, vagy az vagy, aki a módszer kudarcát látja, és újrapróbálja?

Valószínűtlen, hogy úgy teljen el az élet, hogy mindig minden sikerül. Elkerülhetetlenek a bukások, pofáraesések, csalódások. A kérdés az, hogy minderre hogyan reagálok.

Elhiszem azt, hogy nem vagyok képes rá, vagy addig próbálom újra és újra, amíg nem sikerül megoldani? 

21-17-04-488_950x510

Mert az erő, a bátorság az a dolog, ami nem eredendően része mindenki életének.

Ha látom, hogy képes vagyok megcsinálni valamit, amit tegnap még nem tudtam: felébred a szívemben az erő, a bátorság. Az újrapróbálás bölcsőjében születik az önbizalom, a magabiztosság – tapasztalati úton. Ezért van az, hogy az igazán nehéz helyzetek szülik a leginkább sikeres, magabiztos embereket. 

Hidd el, hogy sokkal többre vagy képes, mint gondolnád! Ha önbizalomra, bátorságra, magabiztosságra vágysz, akkor idézz fel az életedből legalább 5 olyan dolgot, amikor nehéz helyzetekben megálltad a helyed! 

És ne hagyd, hogy a korábban kívülről kapott kritikák annyira beépüljenek a személyiségedbe, hogy azok már belső hangoddá váljanak! Akármilyen helyzetet is hozzon az élet, meg fogod tudni találni a legmegfelelőbb választ akkor, ha nem feladod, hanem újrapróbálod! 

Mert sokkal többre vagy képes, mint gondolnád!

Hozzászólások

Szólj hozzá!