A legmagányosabb pillanat az életben

2014. április 24. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Mennyit szoktál beszélni arról, ha valami nem tetszik? Ha szomorú vagy és magányos? Ha elégedetlen vagy és csalódott? Elmondod valakinek?

Találd meg azt az embert, aki tisztelettel meghallgat, akinek elmondhatod, ha nem vagy jól, akinek kiöntheted a szíved. Akinek elmesélhetsz bármit, akkor sem akar megjavítani, nem oszt kéretlen tanácsot, nem sztorizgat, nem faggatózik – hanem meghallgat, és melletted van.

Hallgatni a keserűségben – a legmagányosabb pillanatok egyike az életben. Az élmény, hogy nem vagyok jól, de nincs kinek elmondani: fájdalmas és kegyetlen tapasztalata az életnek.

girl-302788_640

Legtöbbször nem arra van szükségünk, hogy valaki megmondja mit kellene tennünk. Inkább arra vágyunk, hogy tudjuk: van, aki meghallgat. Van olyan ember, akinek elmondhatok bármit anélkül, hogy attól kellene félnem, hogy elvesztem a szeretetét. Létezik a világon valaki, aki elfogad és szeret akkor is, ha olyat tettem vagy mondtam, amit korábban soha nem hittem volna… 

Ha van ilyen ember az életedben, akkor nem csak része vagy egy közösségnek, nem csak vannak körülötted emberek. Akkor mondhatod, hogy nem vagyok magányos többé.

Gondoskodj arról, hogy mindig legyen melletted olyan ember, akivel ilyen a kapcsolatod, és fordítva: törekedj arra, hogy te is ilyen ember legyél mások életében! 

Hozzászólások

Szólj hozzá!