A lelki béke titka

2014. március 21. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Nem  szoktam tartalmakat több felületen megosztani, most kivételt teszek. Egy facebookon megjelent motiváló sikere miatt fontosnak látom, hogy itt a blogon is közzétegyem, kiegészítsem.

A lelki béke egyik titka az, hogy nem kell mindenkivel kapcsolatban lenni, nem kell mindenkivel jóban lenni. Megfelelni sem kell mindenkinek – én abban hiszek, hogy ha azt csinálom, ami számomra öröm és kiteljesedés, akkor meg fognak találni azok az emberek, akik azért szeretnek, amilyen vagyok – miért akarnék akkor megfelelni?

1920573_280264438804789_1553976457_n

Ugyanígy vannak emberek, akik nincsenek jó hatással ránk. Akikre elég rágondolni ahhoz, hogy rosszul érezzük magunkat.. Akiknek teljesen mindegy, hogy A-t mondasz, vagy B-t, tuti azzal kezdik utána, hogy nincs igazad, mert… Vagy elmeséled az álmaidat, és azt felelik: ugyan már…

Ha van valami, amit megtanultam az életem során, akkor az az, hogy nem kell mindenkivel kapcsolatban lenni.

És neked is ezt üzenem: engedd el azt, akitől rosszul érzed magad!

Tedd fel magadnak a kérdést: vajon tényleg muszáj vele kapcsolatban lenned? Muszáj neki befolyásolnia a hétköznapjaidat? Mit adsz magadnak azzal, hogy talákozol vele? Mit veszítenél, ha nem tennéd? Ha mindezt látod, akkor mit tehetnél magadért itt és most? 

Járd körül ezt a kérdést alaposan, és tartsd szem előtt, hogy mindennek van határa – a te határaidat pedig neked kell megvédened! 

Néha még lélegezni is könnyebb azután, hogy elengedünk valakit az életünkből… És az elengedés nem azt jelenti, hogy rosszat akarnánk neki: egyszerűen annyi, hogy nélküle folytatjuk az utunkat.

Igyekezz magad olyan emberekkel körülvenni, akik szeretnek, tisztelnek, akiknek fontos a véleményed és a te jólléted is, akik támogatnak téged és az álmaidat! Akik úgy kérdezik meg, hogy “hogy vagy?”, hogy a választ is megvárják! 

Mindeközben pedig ne felejtsd el: mindig van választásod! Tudatosan használd a választási lehetőségeidet, hogy elérhesd a lelki békéd!

Hozzászólások

Szólj hozzá!