A te életed

2014. március 31. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

A saját életedben mennyire szoktál másokra hagyatkozni? Mennyire engeded meg a körülöttek kisebb-nagyobb körben élőknek, hogy helyetted eldöntsék a dolgokat – mert “neked az a jó, ami a többségnek jó”? Mennyire elégedsz meg a sajátodban azzal, ami kézenfekvő, ami adott – ahelyett, hogy tennél valami jobbért?

Gondolom nem mondok újat, ha elárulom, hogy az élet milyen rövid… Kiszámoltad már, hogy hetven év az kb 25.550 nap? Ha szerencsések vagyunk, akkor jut ennyi, sokkal több valószínűleg nem. Minden nap számít, minden perc számít! 

arizona-165094_640

Mikor gondolod úgy, hogy itt az ideje felnőni, és önmagam lenni? Mikor érkezik el a pillanat, amikor végre nem hagyod, hogy mások diktálják neked a tempót, az értékeket és a lehetőségeket?

Mindenkinek van sajátja, ami a legmegfelelőbb neki – ne hagyd, hogy mások írják meg helyetted a  te történetedet!

Kezdd el most a saját életedet élni! 

Ebbe beletartozik az is, hogy szólj, ha valami nem tetszik, ne várj arra, hogy majd megoldódik – mert később úgy fogsz erre visszagondolni, hogy bárcsak elég bátor lettem volna akkor, amikor még csak annyi volt a probléma… Beletartozik az is, hogy képes vagy-e szembenézni a félelmeiddel, a boldogtalanságoddal, vagy ezeket önmagad előtt is szeretnéd inkább elmismásolni – mert csak azt tudod legyőzni, amivel képes vagy szembenézni, menekülve nem lehet legyőzni senkit és semmit!

Szembenézés a saját helyzetemmel: ez az első lépés a változás felé.

Vedd kezedbe az életedet még ma, hogy az összes napot kihasználhasd arra, hogy valami egyedit, önállót, sajátot teremthess magadnak!

Ehhez kívánok bátorságot, erőt és kitartást neked! 

—————————————————

Utóirat: Ha úgy látod, hogy nincs meg minden szükséges eszközöd a változáshoz, vagy támogató közösségre vágysz, akkor még jelentkezhetsz a sorsfordító hétvégére!

Hozzászólások

Szólj hozzá!