Az álmok szavatosságáról

2014. március 27. Írta: Rádó Zsófia 1 hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Fiatalabb korodban milyen álmaid voltak? Hova fogsz eljutni, mi lesz belőled, ha nagy leszel? Mikor 5 éve megkérdeztek, hogy hol szeretnél lenni majd, akkor mit mondtál? És ha most megkérdezlek, akkor mit mondasz?

Telik múlik az élet, az álmaink jönnek mennek…

eye-117041_640

Ha én megnézem a saját régi álmaimat, akkor azt látom, hogy így vagy úgy közelebb jutottam a vágyaimhoz, bár sok minden nem jött össze: szerettem volna újságíró lenni, hogy megéljem az önkifejezést, és most van egy blogom, ami kifejezetten ebben segít – bár nem vagyok újságíró. Szerettem volna ornitológus lenni, mert imádom a madarakat, fontos nekem a természet és az az odaadás, ahogy azok a kis pici madarak a fiókákat gondozzák. Most tele a kertünk madáretetővel, és az embereknek segítek megmutatni azt az odaadást, amit a madaraktól láttam gyerekként, és ebben megélem azt, amit az ornitológiában szerettem volna. Vagy például szerettem volna könyvtárban dolgozni, mert imádom a könyveket, az illatukat, a bölcsességüket és az élményeiket – ezért ma is minden percet kihasználok arra, hogy olvassak – bár nem lettem könyvtáros.

Vannak álmok, amik megvalósulnak, és vannak, amik nem.

Ha van olyan álmod, ami nem valósult meg, akkor nézz rá: vajon mit szerettél volna elérni vele? Mi volt a szükségleted mögötte? Mit kaptál volna akkor, ha megvalósul? És ne azt mondd, hogy pénzt, mert a pénz nem szükséglet, hanem stratégia. Ne azt mondd, hogy utazhatnék, mert amögött is van valami: mit kapnál akkor, ha utazhatnál? Újdonság varázsát, élményt, kalandot? Mit kapnál a pénztől? A választás szabadságát, szabadidőt vagy könnyedséget?

Ha pedig látod, hogy mit kapnál, akkor tegyél azért valamit, hogy az legyen neked! Ha az álmod már nem időszerű, akkor is keress a mögötte meghúzódó szükséglethez másik stratégiát! Lehetne újdonság varázsa abból pl, hogy távoli tájak konyháinak ételeit próbálod ki otthon, vagy élmény abból, hogy hétvégén kiruccansz a környék egy elfelejtett szegletébe kirándulni… vagy bármi, amiben te meg tudod élni!

Íly módon látni fogod, hogy mindig tehetsz valamit magadért, az álmaidért – mert az álmoknak soha nem jár le a szavatossága!

Álmokat valóra váltó szép napot neked!

Hozzászólások

  1. Balázs

    én arra jövök rá, hogy ahogy az idő halad, fókuszálni kell az álmainkat. ill. így mint Te, hogy megtalálni, hogy kicsiben hogyan tudom megélni azt, amit adott volna. én pl. filmrendező akartam volna lenni, aztán feliratoztam olyan videókat, amik a lelkemből szóltak, így amit el akartam volna érni, el is értem :-D . blogírással ugyanígy: úgy voltam vele, hogy inkább sok tanítványom legyen mint kevés gyermekem, aztán lehet, hogy lesz az is, de legalább már adtam tovább a tudást sok ezer embernek, amire szert tettem.

    és pont ezekről írtak most máshol is:) http://hvg.hu/divat_design/20140327_10_dolog_amit_mindenkepp_el_kell_kezdeni és markmanson.net/10-life-lessons-excel-30s

Szólj hozzá!