Az te életed értelme

2014. április 15. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Mit gondolsz, mi a legfontosabb célod az életben? Onnan, ahol most vagy hogy látod, mi a legfotosabb, ami nélkül nem lehet élni, ami nélkül kár volna élni?

A kérdést talán úgy is fel lehet tenni, hogy ha becsöppennél egy mesés világba, és  megtalálnád a csodálatos aranyhalad – amitől kívánhatsz bármit, de csak egyet (na jó, hármat)- akkor mit kívánnál?

Vajon azt kívánnád-e, hogy a jelen helyzetedben legnagyobb problémád megoldódjon? Azt kívánnád, hogy nyerd meg a lottón a főnyereményt? Azt kívánnád, hogy legyél sikeres és gazdag, aki szerepel a tévében?

Vagy valami egészen mást? 

Szánj erre pár percet, hogy tényleg gondold át: vajon mit kívánnál? 

Mert ha látod ezt, akkor már meg tudod azt is nézni, hogy vajon amit kérnél mely szükségleted szolgálná, ha lenne neked. És aztán ránézhetsz arra is, hogy ha ez a szükséglet annyira fontos neked, hogy a véges kívánságaidat erre fordítanád, akkor vajon mit tehetnél azért – itt és most- hogy mindez legyen neked?

Persze tartsd szemmel azt, hogy ne akarj rögtön a szakadék túloldalán lenni – mert akkor olyan kilátástalannak tűnhet a feladat, hogy teljesen lebénít. De mindig van valami, valami legkisebb megcselekedhető lépés, amit tehetünk még ma – itt és most is – azért, hogy a számunkra legfontosabb szükségletekhez megtaláljuk a megfelelő stratégiát.

A kérdésre a saját derűs válaszom pedig meghallgathatod ebben a dalban, a párom előadásában, még ifjú korunkból, 10 évvel ezelőttről… 

Hozzászólások

Szólj hozzá!