Ettől leszel biztonságban

2014. április 8. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Szoktál félni? Aggódni azon, hogy vajon mit hoz a jövő? Mi fog történni akkor, ha ez vagy az így vagy úgy sül el? Ha mégsem úgy alakulnak a körülmények, ahogyan eltervezted?

Jó lenne egy biztonságosabb élet, egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb világ… 

De a rossz hír az, hogy ilyen nincs, és nem is lesz… Mert a biztonság, az egy illúzió. Félni mindig van mitől: ha nincs munkám, akkor azért, ha van munkám, akkor amazért, ha nincs még gyerekem akkor azért, ha van már gyerekem, akkor azért, ha nincs pénzem, akkor azért, ha van pénzem, akkor azért.

Valójában az egyetlen biztonság az, ha el merem hinni azt, hogy bármit is hoz az élet, én fogok tudni megfelelően reagálni rá

bird-111697_640

Mint a kismadár, aki neki mer vágni a költözésnek, és kontinenseken keresztül hidegben, szélben, napsütésben csak repül és repül – induláskor nem a körülményekben bízik, hanám a saját szárnyaiban. Mikor leszáll megpihenni egy fa csúcsán nem a fában bízik, hanem a saját szárnyaiban – ami a magasba fogja emelni akkor is, ha a fa összeomlik. 

Az egyetlen út a biztonságodhoz az, ha elhiszed, hogy senki nem teremthet neked biztonságot, mert az már benned van. Kapcsolódnod kell hozzá, rá kell ismerned, hogy van benned valaki, aki tudja mit kell tenned. Tanulj meg odafordulni hozzá, tanulj meg bízni benne, ismerd meg magad – és megérkezik a biztonság is. Mert amid van, azt elvehetik, akit szeretsz, meghalhatnak, amiért élsz romba dőlhet – de te akkor is tudni fogod, hogy épp mit kell tenned. És mi ez, ha nem a biztonság maga?

Bízz magadban, bízz a szárnyaidban – és látni fogod, hogy biztonságban vagy.

Hozzászólások

Szólj hozzá!