Ez egyik napodból sem maradhat ki!

2014. április 10. Írta: Rádó Zsófia 1 hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Hogy állsz a sok feladattal egyszerre (divatos szóval multi-taskinggal)? Anyaként gondolom neked is ismerős, hogy egyszerre főzz, társasjátékozz és innivalót tölts; vagy babakocsit tolj és bevásárlószatyrokat cipelj – miközben telefonon anyukádnak meséld hogy vannak a gyerekek. Így van ez, egy anya tud legalább öt dolgot csinálni egyszerre…

És mindeközben hogy vagy azzal, ha önmagadért kell tenni valamit?

Szoktál lazítani? Pihenni, úgy igazán? Nem úgy, hogy közben fél kézzel bábozol vagy babázol a gyerekeknek, hanem úgy, mikor csak azért teszel valamit, hogy az NEKED jó legyen?

mother-103311_640

Figyelj oda rá, hogy mit üzen a lelked, a tested, a szíved: és ne hagyd figyelmen kívül, mikor azt kéri, hogy pihenj, lazíts! Halld meg a tested hangját, mert különben azt üzened neki, hogy akkor fogsz pihenni, ha beteg leszel – és a tested le fog betegedni, hogy pihenhessen.

Szállj ki a robotpilóta üzemmódból, és figyelj a belső hangjaidra!

Legyen ez az a terület, ahol nem kötsz kompromisszumot: kérj segítséget, hogy lazíthass, pihenhess – gondoskodj magadról.  Iktass be egy új rutint: minden nap legyen 10 perc, ami csak a tiéd, csak a te feltöltődésedről szól. Csinálj valami újat, tegyél meg valamit, amit még nem tettél meg korábban, csak és kizárólag magadért. Bánj úgy magaddal is, mint a gyermekeddel: azzal a szeretetteli gondoskodással fordulj magadhoz is, mint hozzá.

Legyen a napi rutinod része, hogy 2-3szor megkérdezed magadtól: hogy vagyok most? Mire vágynék? Mit tehetnék azért, hogy ez legyen nekem?

Törődj magaddal minden nap – ne hagyd, hogy a feladatok maguk alá temessenek!

Hozzászólások

  1. Szőllősiné, Cár Julianna

    Minden Anyának, Szeretettel! Vigyázz magadra,hogy sokáig tudj, és tudjanak szeretni!

Szólj hozzá!