Mielőtt feladod gondold ezt át!

2014. április 4. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Mostanában vannak célok az életedben, amiknek a feladására készülsz? Amikről úgy látod, hogy már úgyis mindegy, vagy igazából már nem is akarod, de azért titkon hezitálsz, vacillálsz?

Nehéz, sorsfordító kérdések ezek: mit tegyek? Folytassam vagy sem? Adjam fel, vagy inkább mégsem? Gyakran kérünk ilyenekkel kapcsolatban másoktól – barátoktól, családtól – tanácsot, pedig senki nem tudja nálunk jobban. Ahelyett, hogy egy ilyen helyzetben a hasadra ütve döntenél, ajánlom figyelmedbe az én trükkömet:

1010619_268695333295033_89662166_n

Hasonló helyzetben felidézem magamban, hogy vajon mi is volt az, ami miatt elkezdtem? Mi volt velem akkor, mikor elkezdtem? Mit éreztem akkor, mikor elkezdtem? Mire volt szükségem akkor, amikor azt a stratégiát választottam, hogy ebbe-abba belevágok?

És ránézek most is: hogy vagyok most? Most mire vágynék? Élő-e még bennem az a szükséglet, amire ez volt a válaszom? Mikor összeszedtem az összes bennem éppen itt és most élő szükségletet, akkor pedig megkersem, hogy milyen megoldási stratégiát tudok kitalálni arra, hogy ez legyen nekem.

Így meghozom a magam döntését, amiért aztán később nem fogok senkit felelősségre vonni –  ha nem jön be nem lesz senki hibás érte… Mert az én életem, és nekem kell vállalni a felelősséget!

Gondold át te is a sajátodat, és tégy úgy, ahogyan neked a legjobb! Mert meg tudod találni a magad válaszát a kérdésre, én hiszek benned!

Szép napot neked!

Hozzászólások

Szólj hozzá!