Régen minden jobb volt?

2014. március 28. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

El vagy keseredve? Kilátástalan a helyzet? Régebben jobbak voltak a dolgok? Jobban mentek a dolgok?

Ha így látod, akkor jusson eszedbe mindig az, hogy életed legjobb napjai közül egy csomó még előtted van! Nem nagyszerű érzés erre gondolni? Még vár rád egy csomó meglepetés, öröm, büszkeség és szeretet!

 

the-clouds-210649_640


Ha azt tapasztalod, hogy összecsapnak a fejed felett a hullámok, akkor mindig vissza tudsz nyúlni ehhez. És bár igaz, hogy senki nem kezdheti az életét újból, senki nem foroghat vissza az időkeréken a korábbi rossz döntéseihez – de mindenkinek itt van a lehetőség, hogy a mai nappal valami teljesen újat, mást, jobbat kezdjen el! 

Minden egyes nap, amit azzal töltök, hogy dagonyázok a depresszióban arra jó csak, hogy elvegyen még egy napot az életemből, még egy nappal kevesebb ideig lehetek boldog ember… 

Miért ne állnék meg egy pillanatra, és néznék rá az életemre: hogy vagyok most, és mire vágynék? Mitől lenne az életem még csodálatosabb? Látom ezeket? 

Ha látom ezeket, és elhiszem, hogy mindig tehetek valamit magamért, akkor már csak meg kell keresni, hogy mi az, amit tehetek itt és most, ebben a pillanatban! 

Kár volna másra várni, kár volna abban bízni, hogy majd ha ez vagy az így vagy úgy alakul, akkor majd jobb lesz… Mi van akkor, ha ezek a várakozások nem jönnek be? Miért hagynám akkor elmenni magam mellett az életet? 

Talpra és tervre! Mit tehetek most rögtön? Mit tudok most rögtön megígérni magamnak? Mit tehetek este, és mit tehetek holnap, jövő héten és következő hónapban?  

Ha pedig tehetek valamit, akkor mire várni? Tedd meg magadért, egy jobb életért – most!

Szép napot neked!

Hozzászólások

Szólj hozzá!