Úgysem számít semmit?

2014. április 16. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Önismeret

Abban hiszel, hogy egy porszem vagy a nagy univerzumban, ami sodródik a tömegvonzással – vagy abban, hogy számít, amit teszel, mert befolyásolod a világ sorsát?

Sokszor hallom a sóhajt, hogy “de jó lenne változtatni, de minek, úgyis mindegy…” vagy “én hiába változom, nem ér az semmit”. Te is ebben hiszel?

Én abban hiszek, hogy a kis lépések változtatják meg a világot. Abban hiszek, hogy ha egy embernek jobbá teszem a napját, akkor az ő világát jobbát tettem. Legyen az az ember a gyerekem, a párom, egy idegen, vagy akár saját magam…

earth-154035_640

 

Emlékszel a tanmesére, amiben a kislány elkezdi visszadobálni egyesével a vízbe a partra vetett millió tengeri csillagot, és rászól egy felnőtt, hogy hiábavaló amit tesz: nem számít, hiszen úgysem tudja mindet visszadobni? A kislány azt mondja erre, hogy de annak az egynek igenis számít! Én is pont ebben hiszek.

Nem kell nagy dolgokat tenni ahhoz, hogy a világ egy jobb hely legyen. Már akkor is jobb hely lesz a világ, ha ma elhiszem, hogy amit teszek, az számít. Számít nekem, számít a környezetemnek – és ezzel világok változnak meg.

Legyél olyan ember, amilyennek a többieket látni szeretnéd, és a te világod biztosan megváltozik! 

Hozzászólások

Szólj hozzá!