Rontod a saját esélyeidet?

2014. április 14. Írta: Rádó Zsófia Nincs hozzászólás
Kategóriák: Párkapcsolat

Ha valami nehéz témát kell felhozni, akkor hogyan szoktál hozzáállni? Inkább bízol a beszélgetés számodra kedvező kimenetelében, vagy arra számítasz, hogy ha őszintén felvállalod saját magad, akkor a másik valószínűleg bevágja a durcát – az ajtót meg rád?

Mielőtt nemet mondasz egy kérésre, vagy mielőtt belefogsz valami nehéz téma megvitatásába, emlékeztesd magad arra, hogy minél inkább abban hiszel, hogy a másik meg fog sértődni mikor elmondod a magadét, annál inkább úgy is lesz.

hands-269273_640

És ehhez nem kell vonzás törvénye, vagy bármi hókuszpókusz, egyszerűen attól van, hogy attól függően, hogy te miben hiszel – más dolog fognak megszólalni belőled, más lesz a metakommunikációd, és ezt a másik fél azonnal leveszi a láthatatlan antennáival.

Ezért legközelebb, ha ilyen helyzetbe vágsz bele, előtte nézz magadra: töltsd fel magad empátiával, készülj fel a beszélgetésre, és bízz abban, hogy a másik pont olyan nyitott szívvel fogja fogadni a mondanivalódat, mint ahogy te azt elmondod. Bízz a saját kommunikációs képességeidben, bízz magadban, bízz a másikban, és bízz kettőtökben! Ezzel sokkal több esélyt adsz arra, hogy valóban sikerüljön megbeszélni, mint azt gondolnád!

Hozzászólások

Szólj hozzá!